NHL: Rokovania predstaviteľov NHL a NHLPA pokračovali vo vysokom tempe

01.01.2013 Celý región

New York 1. januára (TASR) - Zástupcovia NHL a hráčskej asociácie NHLPA naplánovali na utorok takmer celodenné rokovanie o novej kolektívnej zmluve.

Obe strany tlačí najmä čas, keďže komisár profiligy Gary Bettman by rád uzavrel novú zmluvu do 11. januára. V tom prípade by 48-zápasová základná časť odštartovala 19. januára.

Predstavitelia NHLPA predstavili v pondelok svoj protinávrh k návrhu ligy a obe strany sa dohodli, že budú pokračovať v debate počas celého utorka. Malé skupinky zástupcov jednotlivých táborov by mali prediskutovať podmienky potenciálnej zmluvy v New Yorku v popoludňajších hodinách. Spoločné vyjednávanie oboch strán by sa v centrále ligy malo uskutočniť až po 17. hodine newyorského času.

Pondelková schôdzka bola prvou od 13. decembra, keď sa tábory stretli za účasti federálnych mediátorov. Podpis pod novou kolektívnou zmluvou je potrebný k ukončeniu hernej výluky, ktorá trvá už vyše 100 dní. Vedenie NHL už dávnejšie zrušilo všetky stretnutia pôvodného programu základnej časti do 14. januára vrátane novoročného duelu Winter Classic i Zápasu hviezd.
 

Vyberte región